Vánoční cukroví patří do každé domácnosti. Na skladbu jídelníčku je však potřeba dbát neustále, abychom pak po svátcích nemuseli násilnými výživovými opatřeními řešit nadbytečně přibrané kilogramy. Proto jsme letos ve spolupráci s Isostarem připravili sérii zdravých receptů na cukroví, které vám dovolí mlsat zdravěji. My jsme si teda moc pochutnali, a tak naše recepty posíláme vám!
Abychom zlepšili výživovou stránku cukroví, přidali jsme ke zdravějším surovinám Isostar protein.
Linecké cukroví
- 200 g špaldové mouky
- 100 g másla
- 50 g třtinového cukru
- 1 lžíce medu
- 60 g Isostar proteinového prášku bez příchuti (nebo s vanilkovou příchutí)
- 1 vejce
- 1 lžička jedlé sody
- kousek vanilky
- 1 lžička citrónové kůry
Všechny ingredience smícháme ve velké míse, těsto pořádně propracujeme a necháme alespoň 30 minut odležet v ležnici. Odležené těsto pak vyválíme a vykrajujeme libovolné tvary. Pokládáme na plech vložený pečícím papírem a pečeme v troubě na 175 °C po dobu cca 7 minut.
Čokoládové linecké cukroví
- 200 g špaldové mouky
- 100 g másla
- 50 g třtinového cukru
- 1 lžíce medu
- 60 g Isostar proteinového prášku čokoláda
- 1 lžíce pravého kakaa
- 1 vejce
- 1 lžička jedlé sody
- kousek vanilky
Všechny ingredience smícháme dohromady a vypracujeme těsto. Pokud je moc hutné, přidáme trošku olivového oleje. Necháme 30 min odležet v lednici a pak vykrajujeme. Pečeme na 175°C po dobu cca 7 minut.
Vanilkové rohlíčky
- 200 g špaldové mouky
- 150 g másla
- 60 g Isostar vanilkový protein
- 1 vaječný žloutek
- kousek vanilky
- 70 g třtinového cukru
- 100 g mletých vlašských ořechů
- cukr moučka na posypání
Všechny ingredence smícháme dohromady a důkladně vypracujeme těsto. Necháme odležet v lednici alespoň 30 minut. Z odleželého těsta pak tvarujeme rohlíčky. Ty pokládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme na 175 °C po dobu cca 10 minut (do zlatova). Necháme vychladnout a opatrně obalujeme v cukru.