Velikonoční tradice pro sportovce? I to jde! Upekli jsme nadupaného proteinového beránka a recept přinášíme zde:
- 400 g polohrubé mouky (nebo mix celozrnné a polohrubé)
- 250 g třtinového cukru
- 1 dcl vody
- 1 dcl panenského oleje (řepkový či olivový)
- 4 ks vejce
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžíce pravého kakaa
- 3 odměrky vanilkového proteinu ISOSTAR HIGH PROTEIN 90
- 2 odměrky čokoládového proteinu ISOSTAR HIGH PROTEIN 90
- 0,5 dcl mléka
- kousek másla na vymazání formy
Jak na to?
Nejdřív si rozdělíme bílky od žloutků. Z bílků vyšleháme sníh. Žloutky smícháme s cukrem, vyšleháme a pak vmícháme olej. Za stálého míchání přidáváme mouku, jedlou sodu, vanilkový ISOSTAR protein, vodu a nakonec vyšlehané bílky.
Máslem vymažeme formu na beránka a vysypeme ji moukou (ideálně hrubou) nebo strouhankou.
2/3 těsta vlijeme do formy. Do zbylé 1/3 přidáme kakao, čokoládový ISOSTAR protein a mléko. Vše důkladně promícháme a nalijeme do formy beránka.
Pečeme na 150°C cca 60 min.
Pocukrujeme a nazdobíme.