Mrkvové cukroví bylo vždy specialitou mojí babičky. Proto jsem loňské vánoce nezahálela a recept od ní získala. Abych jeho výživovou stránku ještě vyšperkovala, obohatila jsem recept o Isostar protein. Výsledek stál za to, vyzkoušejte sami!
Ingredience:
- 150 g špaldové mouky
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1 lžička citrónové kúry
- 100 g másla
- 300 g najemnou strouhané mrkve
- 50 g mletých vlašských ořechů
- 60 g Isostar proteinu (buď bez příchutě, nebo vanilka)
Postup:
Mrkev nastrouháme na co nejjemnější části (aby při vykrajování nedělala neplechu). Přidáme mouku, jedlou sodu, mleté vlašské ořechy, Isostar protein a máslo. Vše smícháme a důkladně propracujeme těsto. Necháme alespoň 30 minut odležet v lednici. Pak těsto rozválíme a vykrajujeme libovolné tvary. Pečeme v troubě na 175 °C po dobu cca 7 minut (do zlatova). Upečené cukroví slepíme marmeládou a pocukrujeme.
Krásné vánoce!