Ingredience:
- 250 g měkkého tvarohu
- 100 g špaldové hladké mouky
- 200 g polohrubé mouky
- 125 g másla
- 1 ks vanilkový cukr
- 1 ks prášek do pečiva
- 200 g třtinového cukru
- 50 g kousky hořké čokolády (čokoládové čočky)
- 4 ks vejce
Postup:
Oddělíme si bílky od žloutků a vyšleháme z nich pevný sníh. Poté v druhé míse smícháme žloutky, cukr a také vyšleháme. Přidáme změklé máslo, tvaroh, mouku smíchanou s práškem do pečiva a vanilkový cukr. Do těsta pomalu vmícháme sníh z bílku. Nakonec přidáme kousky čokolády a vlijeme těsto do vymazané a vysypané bábovkové formy.
Pečeme na 175°C v horkovzdušné troubě po dobu přibližně 30 – 40 minut.