Snídaňové ovesné koláčky

Není nad to si v mrazivých ránech pochutnat na ještě teplých ovesných koláčcích. Recept je jednoduchý. Jak na to?

IMG_0140

Ingredience:

  • Drcené ovesné vločky 200g
  • 2 jablka
  • 2 dcl mléka
  • Špaldová mouka 150 g
  • Třtinový cukr 60 g
  • Hrst strouhaného kokosu 
  • Hrst sušených brusinek
  • Sušené meruňky (cca 10 ks, dle chuti)
  • Hrst černého sezamu (nemusí být)
  • 1 lžička jedlé sody
  • Špetka skořice

IMG_0141

Postup:

Jablka zbavíme slupky a nastrouháme. Přidáme ovesné vločky, špaldovou mouku, lžičku jedlé sody, třtinový cukr, kokos, mléko a špetku skořice. Vše zamícháme, aby se hmota spojila dohromady. Pak nakrájíme nadrobno sušené meruňky a společně s brusinkama přidáme do těsta, opět promícháme. Pokud těsto není dost husté, přidáme ještě vločky a špaldovou mouku. Z těsta pak vytvarujeme na plechu s pečícím papírem sušenky.

Pečeme do zlatova, asi 15 minut při 175°C.

 

TIP!

Pro milovníky sladkého nakonec potřete javorovým sirupem.

IMG_0138

DOBROU CHUŤ…

 

Facebook
YouTube
Instagram