Není nad to si v mrazivých ránech pochutnat na ještě teplých ovesných koláčcích. Recept je jednoduchý. Jak na to?
Ingredience:
- Drcené ovesné vločky 200g
- 2 jablka
- 2 dcl mléka
- Špaldová mouka 150 g
- Třtinový cukr 60 g
- Hrst strouhaného kokosu
- Hrst sušených brusinek
- Sušené meruňky (cca 10 ks, dle chuti)
- Hrst černého sezamu (nemusí být)
- 1 lžička jedlé sody
- Špetka skořice
Postup:
Jablka zbavíme slupky a nastrouháme. Přidáme ovesné vločky, špaldovou mouku, lžičku jedlé sody, třtinový cukr, kokos, mléko a špetku skořice. Vše zamícháme, aby se hmota spojila dohromady. Pak nakrájíme nadrobno sušené meruňky a společně s brusinkama přidáme do těsta, opět promícháme. Pokud těsto není dost husté, přidáme ještě vločky a špaldovou mouku. Z těsta pak vytvarujeme na plechu s pečícím papírem sušenky.
Pečeme do zlatova, asi 15 minut při 175°C.
TIP!
Pro milovníky sladkého nakonec potřete javorovým sirupem.
DOBROU CHUŤ…